luni, 7 februarie 2011

Twilight-Stephanie Meyer

Twilight-Stephanie Meyer
Cartea este povestită din perspectiva lui Bella. Isabella Swan, o fată de şaptesprezece ani, se mută la tatăl ei, Charlie, într-un orăşel mic de lângă Seattle  numit Forks.Ea locuia până atunci cu mama ei, Renee, în Florida.
În prima zi de şcoală ea îşi face câţiva prieteni şi descoperă un băiat foarte interesant, Edward Cullen. La ora de biologie domnul profesor îi face parteneri de laborator.El s-a comportat foarte ciudat în timpul orei.Edward dispare timp de o săptămână, Bella devenind din ce în ce mai obsedată de el. La întoarcerea lui, edward încearcă să se comporte cât poate de normal, fiind chiar prietenos cu Bella.
Bella se duce cu prietenii ei în rezervaţia "La Push", unde Jacob Black, un prieten vechi de familie, îi povesteşte legendele tribului despre "Cei reci", aşa zişi vampiri. Jacob îi spune că legendele tribului mai spun că cei din familia Cullen, familia lui Edward, sunt vampiri. Bella a pus indiciile cap la cap şi a descoperit adevărul: Edward chiar era un vampir.
Deşi ştiau că e periculos, Bella şi Edward s-au îndrăgostit unul de celălalt. Bella află că familia lui Edward (Carlisle, Esme, Rosalie, Emmet, Alice, Jasper şi el) se consideră "vegetarieni", ei bând doar sânge de animale, deoarece nu vroiau să fie criminali.
Într-o zi Edward o duce pe Bella la un meci de baseball, unde ei se întâlnesc cu un nou clan de vampiri: James, Laurent şi Victoria. James a simţit mirosul Bellei, dându-şi seama că ea este om. Edward o duce pe Bella acasă punând-o să-şi facă bagajele, căci James nu avea de gând să renunţe la vânătoarea lui.
Alice şi Jasper au dus-o pe Bella în Phoenix, oraşul ei natal. Acolo Alice a avut o viziune de la James cu fosta şcoală de balet a Bellei. În aceieaşi zi, Bella primeşte un telefon de la James care o ameninţa că o va ucide pe mama ei dacă nu vine în fosta ei sală de balet.
Bella îşi dă seama că mama ei este în siguranţă şi totul e o capcană când e prea târziu, însă Edward ajunge la timp şi o salvează.
Cartea se sfârşeşte cu surpriza lui Edward pentru Bella: o duce la bal.
------------------------------------------------------------------------------------

Twilight este un film romantic despre vampiri american apărut în anul 2008 bazat pe romanul lui Stephenie Meyer care poartă același nume, Twilight.
În rolul principal sunt Bella Swan (Kristen Stewart),o fată de 17 ani și Edward Cullen (Robert Pattinson),prietenul acesteia care de fapt este un vampir de 108 ani.
Premiera filmului a avut loc pe 21 noiembrie 2008,și a încasat peste 392 de milioane dollari in toată lumea.A fost lansat pe DVD pe 21 martie,2009 și a devenit cel mai cumpărat DVD al anului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu